perjantai 7. lokakuuta 2016

Tötteröpään hoitamista

Meillä on rankat ajat kotona, kun meidän koirulit joutuu vuoronperään käyttämään tötteröä. Pandan kastraatio oli ensimmäisenä vuorossa viime viikon maanantaina. Haastavinta on se, kun pennulla olisi energiaa muutenkin vaikka muille jakaa ja nyt pitäisi ottaa rauhallisesti ja olla riehumatta. Kipuja ei ole ollut tai ainakaan Panda ei ole millään tavalla sitä näyttänyt, alkuun sai kuitenkin muutaman päivän kipulääkettä. Operaatio oli onneksi pienempi kun kivespussit vain tyhjennettiin, eikä poistettu kokonaan.



Mangoa ja Pandaa ei voida pitää tällä hetkellä samassa huoneessa. Mango on vähän liian innostunut haavan hoitamisesta. Toinen ongelma on se, että kaverukset yleensä leikkivät rajujakin leikkejä, mitkä ovat Pandalta tällä hetkellä kiellettyjä. Demi "onneksi" pelkää tötteröä, joten ei ole hätää, että karvapallero lähtisi nuolemaan kaverin leikkaushaavaa tai riehumaan muuten (täytyy pitää etäisyyttä tuohon kammottavaan tötteröön). Pandan tötteröä on jo teippailtu useaan otteeseen, tyyppi repisi sen ilomielin riekaleiksi. Onneksi enää muutama päivä, niin sen saa pois!



Päätettiin nyt hoitaa kaikki koirat vuoron perään, kun tyttöjen strerilaatiotkin on ollut suunnitelmissa jo pitkään. Syy siihen, ettei niitä olla toteutettu aikaisemmin on yksinkertaisesti raha. Steriloinnit haluan teettää tähystyksenä (mm. nopeampi toipuminen, vähemmän kipuja), joka myös maksaa enemmän. Nyt on siis vuorossa rankka syksy, mutta sitten on kaikki hoidettu. Useampaa tötteröpäätä ei haluta hoitaa samaan aikaan, yhdessä on jo paljon hommaa ja sumplimista, joten sen takia hoidetaan yksi kerrallaan. Demi oli onneksi siskollani hoidossa lauantaihin asti, joten alkuun piti vain sumplia kahden koiran kanssa.



Suurin ongelma karvaisen potilaan hoitamisessa on siis se, ettei energiaa saa oikein purettua. Nyt meillä on ollut ongelmana myös se, että muillekin koirille on kerääntynyt energiaa kun olemme molemmat olleet flunssassa. Leikkimis mahdollisuudet sisällä ovat myös olleet huonot kun Pandaa ja Mangoa ei voi pitää samassa tilassa (olkkarin oviaukossa on portti jakamassa asuntoa). Onneksi alkaa olla jo parempi olo ja Panda saa alkaa liikkua enemmän. Kohta on siis haastavin potilas hoidettu ja seuraavaksi pitäisikin varata sterilaatioaikaa Demille.

-Mallu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti