sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

Mihin haluan muutosta?

Olen kirjoitellut elämäntaparemontistani ja siitä, että haluan uudet arkirutiinit tai oikeastaan osittain elvyttää vanhoja. Ajattelin nyt avata hieman tarkemmin mihin kaikkeen haluaisin muutosta tai tietynlaista rutiinia.

Siskon kanssa uinnin jälkeen <3


Liikunta ja kehonhuolto

-Liikunnan saaminen takaisin rutiineihin onkin nyt oikeastaan näkyvin ja ensisijaisin projektini sillä tunnen, että saan siitä energiaa, jotta saan sitten muutkin asiat kuosiin.

-Kehonhuolto on meinannut tässä ensimmäisinä treeniviikkoina unohtua, pientä venyttelyä lukuunottamatta. Tarkoitus olisi siis myös saada venyttelyt arkirutiineihin. Kotoa löytyy myös muutama erillainen rolleri, eli niillä myös sitä lihashuoltoa.

-Selkäni kuntoutus on tällä hetkellä yksi tärkeimmistä asioista. Liikunta auttaa siihen hyvin, mutta minun pitäisi ottaa itseäni niskasta kiinni ja raahautua myös jooga tunneille. Tavoitteena on, että pääsisin eroon lääkityksestä ja pystyisin istumaan pitkät päivät kirjastossa.



Siisteys ja asiat järjestykseen

-Faktaa on se, että asuntomme on meille liian pieni. Tämä aiheuttaa helposti sen, että koko asunto on kuin pommin jäljiltä. On kuitenkin todistettu ainakin muutaman kerran, että kyllä tämänkin kämpän saa siistiksi, eli tavoitteena olisi nyt se siisteyden pysyminen!

-Olen kirjoittanut aikaisemmin siitä, kuinka asiat jäävät helposti roikkumaan. Esimerkiksi ajanvaraamiset ja laskujen maksamiset. Haluan nyt ensinnäkin hoitaa kaikki roikkumaan jääneet asiat pois alta ja oppia hoitamaan asiat heti, mikä ei ole vaikeaa, sitten kun ei ole miljoonaa stressaavaa asiaa yhtä aikaa.

Tällaista löytyy meidän lattialta; lelun palasia, pehmojen sisälmyksiä, pahvia ja koirankarvaa. :D


Perus-arkirutiineja

-Unirytmi! Minulla on taas venynyt nukkumaanmenot, koska olen tehnyt iltaisin lastenhoitoja ja kotiin tullessa alan aina puuhailemaan kaikkea turhaa. Esimerkiksi iltahommat saattaa olla kaikki hoidettu (koirat ym.), mutta sitten alan tiskaamaan 23.30?? Unirytmin korjaaminen olisi tällä hetkellä hieman tärkeämpää. Ja tähän liittyen täytyy muistaa ottaa lääke ajoissa!

-Vitamiinit ja vedenjuonti. Olen taas unohtanut juoda tarpeeksi, jos menen treenin jälkeen saunaan otan yleensä juomapullon mukaan jolloin tulee juotua ihan hyvin, mutta muuten unohtuu.  Vitamiinit ja kivennäisaineet otan silloin kun muistan, toivottavasti jatkossa joka päivä.

-Syömiset haluan saada kuntoon. Hyvät ateriavälit ja terveellistä ruokaa! Tietysti aina silloin tällöin voi herkutellakin. Myöskin suunnitelmallisuutta syömisiin kaivataan, ettei mene vanhentuneet ruuat roskiin.

-Mindfulnesshetki, pieni rauhoittumisen hetki joka päivään.



Koirat

-Pitkät lenkit joka päivään. Olisi kiva jaksaa/ehtiä tehdä pitkä kävelylenkki jo aamulla (ainakin välillä). Meidän pennulla alkaa olla niin paljon energiaa, että olisi hyvä purkaa sitä jo aamusta. Naapurit kun ei välttämättä tykkää meidän pikkuherran sisällä riehumisista.

-Tottelevaisuustreeniä lähes päivittäin. Sain jo vähän aikaa sitten ajatuksen tottistella jokaisen koiran kanssa erikseen joka päivä vähintään 10min. Eli 30min yhteensä. Noooh, eipä ole tämä projekti lähtenyt vielä lentoon, mutta askel kerrallaan!

-Kynsien leikkuu! Suunnittelen aina leikkaavani elukoiden kynnet ajallaan, mutta aina se venähtää. Tai sitten leikkaan kiireessä yhdeltä ja unohdan muut.



Muut asiat

-Parisuhdeaikaa! Tämä on meidän yhteinen projekti, tavoitteena on nyt yksi päivä/ilta viikossa, kun tehdään jotain kahdestaan ihan vaan fiiliksen mukaan.

-Kaverisuhteiden ylläpitäminen. Valitettavasti tulee nähtyä joitakin ystäviä aivan liian harvoin, mutta jos ei ehdi nähdä, niin voi aina laittaa myös viestiä! Siinä minulla on parannettavaa.

-Lääkiksen pääsykokeisiin lukemisen olen nyt hetkeksi jättänyt tauolle, monta kertaa on ollut fiilistä lukea, mutta on ollut paljon muita asioita hoidettavana. Nyt haluan kuitenkin kaiken lisäksi aloittaa lukemisen taas.



Projekteja

-Äidille olen luvannut, että käydään hänen varastot läpi ja jaetaan sisarusten kesken lelut, kirjat ym.

-Meidän kellarikoppi pitäisi käydä läpi. Me muutetaan loppuvuodesta ja ajateltiin aloittaa tavaroiden läpikäyminen ajoissa. Kesän aikana on tarkoitus käydä kellarikoppi läpi (joka siis on täynnä tavaraa jotka poikaystäväni äiti on sinne varastoinut, leluja ym.)

-Oma tietokone pitäisi käydä läpi ja poistaa kaikki turha.

-Albumiprojekti, joka on jatkuva. Työn alla on 2013-2016 albumit. Olen aina keräillyt kaikenlaisia muistoja, kaikki liput ja laput + valokuvat pitäisi saada järjestykseen.


Olen aivan varmasti unohtanut monta asiaa, mutta tässä pitäisi olla ne tärkeimmät. Ohhoh, tulipa yllättävän pitkä teksti! Mutta kuten olen moneen otteeseen sanonut, askel kerrallaan. Ehkä hyvä, että asiat on nyt kirjoitettu ylös, nyt voi itse palata lukemaan tätä tekstiä, muistuttaa itseäni tavoitteistani.

-Mallu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti