Pitsapohjan reseptin olen joskus vuosia sitten löytänyt juustoraastepussin takaa.
Pohja:
5dl jauhoja
pussi kuivahiivaa
1tl suolaa
2dl vettä
1/2dl öljyä
Ensin sekoitan kuivat ainekset, sitten lisään veden. Nämä sekoitan yleensä lusikalla, mutta sitten siirryn möyhimään taikinaa käsin. Öljyn lisään siis viimeisenä. Kun taikina on möyhitty valmiiksi, jätän sen hetkeksi kohoamaan (joskus en jaksa juurikaan odotella, välillä taas olen tehnyt taikinan ajoissa valmiiksi jolloin se on saanut kohota jopa tunnin), normaalisti n.20-30min. Kohomisen jälkeen levitän taikinan uunipellille. Laitan taikinan uuniin (175astetta) 5-10min, jotta taikina ei imisi kauheasti kosteutta täytteistä. Tämän jälkeen siis täytteet oman maun mukaan. Joulukinkkupitsassa oli siis tomaattipyre, kinkku, pinaatti ja juusto. Hyvää oli! Nam!
-Mallu
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti