sunnuntai 1. lokakuuta 2023

Pakkaamista, pakkaamista..

 Voiko laskea, että meillä on jo muutto käynnissä kun laatikoita on jo lähemmäs 20 ja päästään viemään tavaraa yhteen huoneeseen talolle jo ensi viikolla? Siltä ainakin tuntuu kun muuttolaatikot ovat vallanneet asunnon ja pakkaaminen on koko ajan mielessä. Oikeasti arvioitu muuttoajankohta on marras-joulukuun vaihteessa ja ajatuksena oli, että olisi ihanaa päästä siirtämään tavaraa pikkuhiljaa uuteen kotiin. Yhtäkkiä tulikin kiire asian suhteen, kun tajuttiin kuinka paljon kamaa täytyy saada pois ennen nykyisen asunnon myyntikuvien ottamista.

Onneksi meidän hyvä ja luotettava urakoitsija hoiti homman niin, että päästään jo ensi viikolla siirtämään tavaraa vaikka alunperin oli puhe, että aikasintaan viikolla 41. Pakkaamisessa täytyy nyt miettiä miten pakkaa ja mitä, sillä raksapölyähän siellä tulee olemaan. Laatikot kieputetaan kelmuun, niin saa ainakin suurimman osan pölystä pysymään poissa. Muovilaatikot ovat aika tiiviitä ja astiat suojattu paperilla, mutta pahvilaatikoiden kahvanrei´istä pääsee pöly sisään. Olenkin suuren osan pahvilaatikoista pakannut niin, että pohjalla on kirjoja ja päällä tekstiilejä muovipusseissa.


En haluaisi, että lämpimät säät loppuvat, mutta toisaalta olisi ihanaa päästä jo pakkaamaan ohuempaa vaatetta pois. Osan kesävaatteista olenkin jo pakannut, mutta odotan sitä, että voin kaivaa esiin vähän paksumpia takkeja ja pakata pois ohuet. Nyt on vielä kaapeissa kaikki kesätakeistä toppavaatteisiin ja turhauttaa ettei mitään voi vielä pakata. Synnytyksen jälkeen voin myös pakata ison osan omia vaatteita kun yläosan täytyy olla imetykseen sopiva, nyt kaapissa on vielä kaikkea mikä sopii päälle nyt raskaana ja ne vaatteet jotka mahdollisesti menee synnytyksen jälkeen.

Nyt jo olen järkyttynyt tavaran määrästä vaikka olen karsinutkin paljon. Miten voi olla jo niin monta laatikkoa pakattuna vaikka tavaraa on vaikka kuinka paljon pakkaamatta? Edellistä muuttoa tehdessä ajattelin laatikoita purkaessani, etten enää ikinä pakkaa samalla tavalla, mutta nyt olen sen taas tehnyt. Eli aloittanut pakkaamisen niin aikaisin, että laatikot ovat aika "sekalaatikoita" kun tarvitaan vielä isoa osaa tavaroista. Yhtä laatikkoa ei voi laittaa täyteen kirjoja, koska siitä tulee liian painava, joten pohjalle olen laittanut kirjoja tai muuta painavampaa ja päälle olen yrittänyt keksiä kevyempää sekalaista tavaraa. Purkaminen tulee olemaan kamalaa, mutta sen voi onneksi tehdä rauhassa, varsinkin kun meillä tulee olemaan niin paljon enemmän tilaa uudessa kodissa. 

Tähän mennessä ollaan viety vähän sellaista tavaraa mitä on voinut laittaa ulkovajaan. Vaja oli ensin tarkoitus purkaa koska on sellaisessa kunnossa, että se täytyy uusia jossain vaiheessa. Kun budjetti ylittyi roimasti ja jouduttiin karsimaan esimerkiksi aurinkopaneelit nyt pois, tajuttiin ettei uutta vajaa tule ainakaan pariin vuoteen, sillä paneelit ja pari muuta asiaa menee edelle. Muutettiin suunnitelmaa ja pidettiin vaja, mutta sinne ollaan ehditty viemään vasta osa tavarasta minkä voi sinne laittaa. Tänään vietiin itseasiassa ensimmäiset kaksi laatikkoa meidän tulevaan makuuhuoneeseen. Autoon ei paljon mahdu kerralla kun on vain takaluukku käytössä. Luultavasti viedään melkein joka päivä ensi viikolla jotain, ellei vauva päätä syntyä yllättäen.

Mallu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti