lauantai 7. maaliskuuta 2020

Asuntokriiseilyä

Aina välillä tulee katsottua asuntojen myynti-ilmoituksia itseä kiinnostavilta alueilta. Ei olla oltu aikeissa vielä muuttaa, mutta mielenkiinnosta siitä mitä voisi olla tarjolla ja mikä hintataso on. Kolme viikkoa sitten huomattiin aivan uskomattoman upean tontin myynti-ilmoitus ja tontilla oli myös aivan ihastuttava vanha talo. Ilmoitus bongattiin aamulla ja samalla huomattiin, että näyttö olisikin samana iltapäivänä ja pakkohan se oli käydä katsomassa, kun vielä oli meidän budjetissa!

Todettiin kuitenkin, että talo oli aivan liian pieni meille, eikä kumpikaan pysyisi järjissään jos ostaisimme tontin ja asuisimme talossa samalla kun laajentaisimme. Tontti oli myös aika mahdoton pienten lasten kanssa, upeudestaan huolimatta. Kalliotontilla talo oli tietysti rakennettu kallion päälle ja sinne pääsi vain portaita pitkin, yhdet pidemmät ja yhdet lyhyemmät portaat. Rattailla ei nykytilanteessa pääsisi ovelle, joten alkuun olisi pitänyt rakentaa toinen reitti.



Tästä kuitenkin innostuttiin aikalailla ja alettiin oikein urakalla käymään myynti-ilmoituksia läpi kaikilta mieleisiltä alueilta. Laskettiin budjettia, innostuttiin parista talosta ja monen päivän asunnon- ja tontinmetsästyksen jälkeen todettiin, että ei.. Ei olla vielä muuttamassa. Meillä on ollut unelmana rakentaa oma talo, mutta nyt tuntuu siltä, että unelmistamme pitää karsia niin paljon, ettei sitä huvita miettiä nyt. Lisäksi suunnitelmissa on edelleen muuttaa jossain vaiheessa vuodeksi Lappiin, josta olenkin joskus kirjoittanut. Fiksuinta voisi olla, että muutetaan vasta siinä vaiheessa.

En kuitenkaan tiedä yhtään mihin ja miten lopulta päädytään asumaan. Lottovoitto olisi paikallaan, että saataisiin unelmiemme koti. Itse haluan ehdottomasti asua lähellä merta, mikä tietysti nostaa hintaa paljon. Mies taas kaipaa enemmän tilaa ja suurta pihaa, mikä myös nostaa hintaa. Ne talot + tontit mihin olisi varaa, ovat tällä hetkellä sellaisia jotka kaipaavan (ainakin meidän mielestä) remppaa, mihin ei sitten riitäkkään rahat. Tai sitten löytyisi ihana tontti, mutta siihen menisikin koko budjetti, eikä mitään jäisi talon rakentamiseen. Jäämme siis ainakin toistaiseksi tämän hetkiseen asuntoon ja eihän sitä ikinä tiedä, ehkä budjettimme onkin isompi parin vuoden päästä?

-Mallu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti