torstai 2. maaliskuuta 2017

Tunteita herättävä urheilu

Suomalaiset saivat aihetta riemuun kun Iivo Niskanen voitti MM-kultaa Lahden MM-kisojen 15 kilometrin matkalla. Itseäni yllätti jälleen kerran se, kuinka paljon tunteita urheilu herättää minussa. Johtuu varmasti omasta urheilutaustasta sekä isänmaallisuudestani. Yleensä pidättelen aina kyyneleitäni kun Suomen lippu nousee ilmoihin ja maamme laulu soi, ehkä siitäkin syystä, että se tuo paljon muistoja mieleen.



Mikään ei ole hienompaa kun kuulla maamme laulu ja nähdä lipun nousevan oman saavutuksen ansiosta tai minun tapauksessani kyseessähän oli joukkueemme suoritus. Kohta on kulunut jo kymmenen vuotta siitä, että voitimme MM-kultaa, jonka jälkeen myös lopetin luistelun. Tuota MM-kultaa en kuitenkaan tule ikinä unohtamaan, kuten ei varmasti Iivokaan omaa Lahden MM-kultaa. Tietysti epäonnistumiset herättävät myös paljon tunteita, mutta niitä ei kannata muistella. Iivon ja norjalaisen hiihtäjän tapaus herätti varmasti suuttumusta muissakin kun minussa, mutta sitä ei enää voi muuttaa, joten koitan olla pohtimatta koko asiaa. :D


Joka ikinen kerta kun Suomi voittaa jossain, olen aivan älyttömän ylpeä tästä meidän pienestä sisukkaasta maasta. Suomi kuuluu huippumaihin niin monessa lajissa, mikä ihan oikeasti on ällistyttävää kun ajattelee sitä kuinka vähän meitä täällä on. Olen suomalainen ja ylpeä siitä!

-Mallu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti